söndag 15 juli 2012

Ystad street market och imorgon smäller det!

Idag tog vi en liten omväg för att komma till Ystad får jag säga. Först blev det ytterligare ett stopp i Kivik för att fynda lite.

Innan vårt egentliga ärende i Ystad hade vi lite tid på oss att strosa runt på Ystad street market. Förr hade ju Ystad munkmarknad och då var det jippo i hela staden, butikerna flyttade ut på gatan och hade kanonerbjudanden. Nu finns inget av det kvar och munkloppet bytte namn till Wallanderloppet. Eftersom det bara återstår ett fragment av vad det en gång var har vi inte varit så intresserade av att ta oss till Ystad enbart för den lilla matmarknaden, men nu kunde vi ju passa på.

Här testade vi strudel för första gången. Väldigt sött, men nu har jag ju gjort det.

Med hem köpte vi italiensk nougat. En med nutella och en med apelsin- och chokladsmak. Hoppas det är gott!


Och så här kan man se ut när man strosar runt i Ystad:

På väg till Kivik påmindes vi om hundra-nånting-åringen som håller på att vakna ur sin slummer. När marknaden väl kommit igång finns det inte en chans att se ner till havet från vägen. Marknadsveckan drar igång med Kiviks marknad och imorgon smäller det!
Om bara någon dag kommer jag att köa vid den gula vagnen.

Marknaden ligger så fint och längst ut på backarna är utsikten mot havet fantastisk.

Tivolit byggs upp.

Går ni på marknad?

2 kommentarer:

K. sa...

Ja, då har vi åkt förbi varandra idag minsann. Vi tänkte ta oss till marknaden imorgon eftermiddag en sväng innan vi åker tillbaka till Höllviken igen. Kram

Unknown sa...

Jag vill åka på Kiviks marknad men får inte med den äkta hälften. Han ser inte charmen i att trängas med allt folk;) Skit att jag inte köpte nougaten, ser ju jättegod ut! Kram