fredag 20 juli 2012

Kiviks marknad

Varje år är det samma sak. Tidningarna skriver om synden på Kiviks marknad och hur det förändrats, och att det snuskigaste som nu finns är försäljning från ett faktiskt ganska oskyldigt "erotikföretag" med massageoljor och dildos. Annat var det förr med striptease och erotiska shower.

Jaja, vi vet det där. Vi vet att marknaden idag är ytterst barnvänlig. Inte ens fylleriet som var så vanligt när jag var yngre ser man så mycket av vid tivolit, men kanske något vid öltältet på backarna.

Idag går det inte ens att bli spådd, något som det fanns mycket av när jag var yngre. En mainstreammarknad har det blivit. Om än stooor. Om än ett måste. I alla fall om man som jag är född och uppvuxen med det.

Dock en besvikelse: min kebabvagn var borta. Gudomligt goda och dess lika går inte att finna. En gång om året har detta varit något att se fram emot. I år var de inte på plats. Snälla, kom tillbaka!

Klassiker som jag aldrig sett dock.

Det här var ju det roligaste! För en guldtia kunde man få prova att sitta i en traktor. För några kronor till fick man starta den. Mannen på traktorn snärtade med piskan och försökte locka in till varietén.

Tomten åkte karusell med barnen.

Längst ut vid matstånden har man en härlig utsikt. Där nere stod husbilarna på rad. Ser ni dem? Undrar om de orkade knata upp?


Klassisk barnkarusell.

Lite modernare rutschkana.


Åt ena sidan regntyngda moln och en regnbåge...

...åt andra sidan strålande sol.

3 kommentarer:

Helen sa...

Ja vilka barndomsminnen jag har från Kiviks marknad!
Med spågummorna, stripporna och Wiliam Arnes motorcirskus. Är han kvar?

Tyvärr inte haft möjlighet att åka dit på minst 20 år.

Unknown sa...

Grattis i efterskott! =)

Här har du födelsedagspresenten:

http://www.sweja.de/odd-molly/Odd-Molly-Kleid-scarlet-sleeveless-dress-lite-pink:219.html

Kramelikram

Gamla mamman sa...

Grattis lite för sent! Hoppas du hittar presenten!

Marknader är ett nåt man har ett sorts hatälskförhållande till. Tror det har med barndomsminnen att göra. Samma sak med marknaden i min lilla by. Fast nu har jag inte varit där på många, många år. Borde ta mig en liten tur till hösten :-)

Kramar