måndag 20 augusti 2012

HJÄLP med hur jag säljer internationellt!

Oooops! Det gick visst lite fort där.

En vara såldes direkt och jag som aldrig sålt på Tradera innan... Hur tusan funkar internationella betalningar? Skriver jag till köparen att sätta in svenska kronor eller ska jag behöva sitta och räkna om? Behövs andra uppgifter än kontonumret? Köparen bor i England om det spelar in.

Oh my lord! Jag är lite nervös nu över det här.

7 kommentarer:

Sofia sa...

Finland och tyskland har jag sålt till. Jag lämnar ut summan i svenska kronor inklusive den rätt dyra frakten för utlands försäljning och lämnar IBAN nummer för mitt konto (finns angivet på internet banken) Lycka till!

Sofia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

BIC koden ska du också ge, står också på internetbanken. Räkna med att det tar någon dag extra innan du ser pengarna på kontot.
Lycka till!
Elisabeth

Unknown sa...

Jag har sålt till Norge, Danmark och England. Ange pris i svenska kronor, lägg till 10 kronor för det får du betala i avgift till banken för att du tar emot pengar från utlandet. IBAN-numret finns det en funktion i internetbanken som räknar ut det åt dig. Andas ut! Det är inga problem alls! Kram

Fröken Abbe sa...

Jäklar vad ni är härliga! TACK! Nu ska jag bara packa och kolla postens priser också.

För ni skickar vanligt med Posten till andra länder?

Kram

Anonym sa...

Japp, jag skickar alltid med posten, både inrikes och utrikes :)
kram
elisabeth

Gamla mamman sa...

BIC och IBAN-nr är det enda du behöver, resten ordnar köparen! Uppge pris som vanligt i svenska kronor. En del banker tar en avgift för att ta emot pengar från utländska konton. Hör med din bank, och lägg i så fall till avgiften till priset.

Lycka till!!

Kram