söndag 13 maj 2012

Turista hemma

Som nyinflyttad gäller det att passa på när tillfälle ges. Nja, det kanske inte riktigt stämmer för vi har ju inte varit så effektiva på kvällar och helger när det kommer till att bekanta sig med de nya omgivningarna. Men idag var det något slags jippo som gick under benämningen "turista hemma" och en hel del ställen hade öppet med något erbjudande.

Vi skulle börja med hotellfrukost, men det var så fullt att det inte ens gick att få platser när vi efter en stund kom tillbaka, så det blev lite parkflanerande tills Turistbyrån skulle öppna. Där utrustade vi oss med karta och info, gick en liten tipsrunda och fick en biljett till att prova på segway om några veckor. Dagen bjöd på både inredningsbutik, hotell, hamnar och loppis. Dessutom blir det spännande att se om någon av oss lyckas vinna något i besöksutlottningen.

Typiskt turistfoto var passande för dagen.

Fösta toalettfotot från mig på första stoppet.

Vi fick se små hamnar...

...litet café vid havet...

...och kollade in hotell.

Väl hemma var det någon som tog för sig innan det var dags att klippa gräset för
hand (!).
Ja, det är inte lätt att vara hyresgäst när det inte finns ordentliga maskiner.

3 kommentarer:

VivanDivanGoesFashion sa...

Vilken spännande idé. Ni verkar ha haft en finfin dag. Kissekatten är verkligen bedårande söt. Påminner väldigt mycket om en av mina här hemma...

Kram
/Vivvi

Unknown sa...

Vilken grej! Surt att missa hotellfrukosten bara. Bedårande kisse:) Kram

Septemberflikka sa...

Smart idé! Jag är rätt dålig på att turista i min egen stad men har faktiskt gjort ett par båtutflykter och bussturer. Rätt mysigt faktiskt.

kram