torsdag 31 juli 2014

Göteborg

När man inte har kattvakt kan man inte ge sig iväg på längre oplanerade turer, så det fick bli en natt i Göteborg under Smakrådets sista semesterdagar.

Jo, det var VARMT att gå i stan, men samtidigt tog det ner tempot och med växlingen mellan butikernas AC och sommarhettan kändes det som att vara utomlands.

Det blev mycket shoppat, det får jag erkänna. Men kedjorna kör ju halva reapriset nu, så vi fick mycket för pengarna.

Längs Avenyn har de satt upp små paviljonger där det bland annat kan vara pop up-butiker, och självklart stannade vi en stund vid Balders Hages pop up-butik med 30% rabatt på allt.


Här kunde man sitta och ta igen sig medan någon annan fick trängas i den lilla välfyllda butiken.



onsdag 30 juli 2014

Åååh...


Jag blev lite paff när jag klev in i den här lila pärlan till butik.  inspirerande!
Allt skulle med lätthet kunna inhandlas.
En stråväska skulle kunna stå på önskelistan, men nu har jag ju faktiskt tre i samma modell även om de är av lite enklare modell, plus den turkosa stråväskan.
Ingången till det lilla medelhavsparadiset.

söndag 27 juli 2014

Odd Molly-butiken på Väla

När jag häromdagen gjorde ett snabbstopp på Väla köpcentrum i Helsingborg upptäckte jag att de öppnat en egen butik.

Jag hajade till men mindes sen att jag läst att vissa Odd Mollybutiker skulle stängas medan andra områden skulle få egna små butiker. Butiken såg välfylld ut trots rean.

När jag stod i provrummet befann sig de två väldigt unga affärsbiträdena precis utanför. Inte en enda gång frågade de hur det gick och det gjorde väl inget för jag klarade mig själv. Men! De diskuterade högt om sina berusade bravader på uteställen, om kompisar och killar. Först när jag kom ut med alla mina plagg frågade de hur det gick.

Ur en positiv synvinkel var det ju underhållande (?) att lyssna på något när jag provade. Men jag tycker nog att de kunde vänta att diskutera sådant tills det inte fanns kunder i närheten. Jag skulle ju faktiskt kunna känna någon de pratade om fastän de inte kände mig. Och det var ju ingen ström av kunder så att de inte kunde väntat att prata festande med varandra.

Och på något sätt gjorde det också att jag kände att jag inte riktigt var den tänkta ålderskategorin.




måndag 21 juli 2014

Kiviks marknad!

Tanken var att jag skulle komma lite tidigare till Österlen för att gå på Kiviks marknad på kvällen. Men resan ner tog sin lilla tid och när jag kom fram visade det sig att det ösregnat hela dagen och kvällen, så det lockade inte att åka dit. Istället åkte vi på dagen i tisdags.

Jag brukar aldrig vara där mitt på dagen och det var varmt! Lite av tjusningen att vara där i skymningen är ju alla ljusen från nöjesfältet när man är på väg hem. Några karuseller åker jag inte!


På marknad går jag inte för att handla saker utan för stämningen, upplevelsen och maten. Jag och Smakrådet delar alltid så vi kan testa fler saker. Och eftersom Kiviks marknad är så stor går man ju där några timmar. Det enda vi hade i påsen hem var lite bigarråer och lakritsremmar.
Ckokladdoppad ananas är ljuvligt!

De bästa arbetsskorna/inneskorna jag haft har jag hittat hos en viss säljare på Kiviks marknad, och nu när det är inne att ha sådana sandaler tänkte jag införskaffa ett par för att ha utomhus. Men de var helt slut i min storlek! Alltså även på lagret. Det är ju galet. Lite besviken blev jag allt.

Typ sådana här.

Sedan var det dags att lämna backarna, havet, äppleträden och äpplelådorna bakom oss och köra vidare mot Österlens vidder.


onsdag 16 juli 2014

Provkollektion hos Odd Molly

Odd Molly brukar börja sälja sina provkollektioner på vardagar när jag jobbar, så när de nu hade det mitt i semestern ville jag passa på.

Första gången jag var på en provkollektionsförsäljning kändes det ju inte så bra, men även om det bildades en lång kö utanför innan öppningen gick det lugnt och städat till. Försynt frågades det om man inte ville ha något av det man plockat på sig och när någon gick ut ur provrummen erbjöds de ratade plaggen till andra. En härlig stämning!

Och påsen blev riktigt välfylld måste jag säga! Ändå var jag duktig och ratade några plagg jag älskade men som jag insåg inte kommer användas så ofta.

 
Både linne och kjol från PK.
Kjolen var verkligen skön!

Scarfen var så mjuk, till skillnad från de andra sjalarna som var styva.
 
Sköna linnen och mjuk tröja som satt löst.

Mönstrade mössorna satt inte alls så tight som de som såldes i butik!
Jag gillar verkligen Odd Mollys mössor!

Och så till sist fina burly dress som jag skuttade runt i på kvällen.
Skönaste materialet samtidigt som man känner sig lite fin är ju perfekt!
Och så gillar jag svart när jag fått lite färg.
 
Några rosa väskor och en liten necessär blev det också. Nu får jag nog sälja några andra...
 
Efter Odd Molly-butiken började min långa resa söderut. Tog bara cirka 6 timmar att komma fram. Nej, jag är inte utomlands, men tågstationen vid Freeport är avstängd och busschaufförerna visste inte riktigt vilka bussar som gick när, en buss körde bara förbi och så blev det en del väntan. Men nu har jag via lokalbussen sett hela Kungsbacka i alla fall.
 
 

 



lördag 12 juli 2014

Mallorcas stränder

När man är för gammal för barhopping får det bli strandhopping istället.
Vi hyrde bil två dagar och ena dagen gav vi oss iväg till några stränder.

 
Es Trenc.
En absolut favorit och ensam värd bilhyran!
Trots att det var mulet när vi var där var det helt fantastiskt med underbart turkost vatten och härliga vågor. Det var som att bada i en drink!

Hit återvänder jag gärna!
Kallas Mallorcas Karibien.

Cala Llombards.
Jättemysig liten strand i en vik omgärdad av klippor.
Och det där klara vattnet.

Cala d'Or. 
Det såg så fint ut.
Men vattnet var så kallt att jag inte ens gick i och vattnet var skräpigt. Stranden alldeles knökfull och jag trivdes inte alls.  Här stannade vi nog bara en kvart.
 
Cala Marcal.
Inte så bred strand men väldigt djup med flera volleyballplaner.
Här gjordes dagens sista strandstopp medan solen började gå ner. En del lokalbor (?) verkade det som och det var trivsamt att se simskolebarnen hejdlöst kasta sig i havet. När vi gav oss av gick de över till volleyballplanerna och värmde upp.

Alcudia.
Mångas favorit. Inte min.
 Jag gillar när man kan ha uppsikt över sina saker på stranden men det blir ju svårt när det är så långgrunt för att sedan bli djupt direkt. Sanden var väldigt fin men så hårt packad att man inte kunde göra det bekvämt för sig.
 
Har du besökt någon av dessa? Vad tyckte du?


onsdag 9 juli 2014

Shopping på Mallorca

Nyss hemkommen från Mallorca.
Här ser ni anledningen till att vi fick betala för övervikt på vägen hem. Andra hade samma antal kilon, men vi hamnade visst hos en nitisk man. Tydligen hade vi övervikt redan på väg ner för vi trodde det var 20 kg man fick ha.

Eftersom vi hyrde bil stannade vi till på Festival Outlet där jag hittade stråväskor, skor och jeansshorts med bling från Miss Me. Det gick nog inte så bra för Lindts chokladbutik i den värmen...

 
 
 
I Palma var det rea precis som hemma, och där kunde jag inte motstå den turkosa stråväskan, två par jeans, två solglasögon och de rosa sandalerna.
 
Som ni ser gillar jag bling, både på väskor, kläder och skor. Och blingade skor fanns ju i massor!
Det jag kanske ångrar lite är att jag inte slog till på ett par turkosa sandaler också (som de till höger). 
 
Sådana där traditionella sandaler fanns ju överallt visade det sig, men när jag frågade efter Marenas visste ingen vad jag pratade om. Inte heller är det vanligt att de tillverkas i mjuk innersula och glittriga fanns i stort sett bara till barn. Att prova är ett måste då de är väldigt olika. En del är breda och andra långsmala. Jag är nöjd över att ha fått tag på ett par äkta i läder till samma pris som de billiga plastversionerna här hemma.