söndag 30 juni 2013

Shoppat hos Lyko


Vad kan jag säga?

Bra priser på Lykos utförsäljning. Lacostes presentförpackning SÅ prisvärd.


fredag 28 juni 2013

Odd Mollyrea på Freeport

Alla anledningar att åka till Freeport duger väl?

Det var faktiskt inte bara Odd Mollys rea som lockade, Iittala outlet var också målet för dagen liksom ett besök på Kungsmässan.

Blev så glad när jag hittade sidenlinnet i den gamla modellen som går att sprätta upp. Det är inte lätt att få tag i den här korta modellen.

Superbilligt krafs som inte gick att motstå i den härliga lila färgen.

torsdag 27 juni 2013

Semesterförhinder - Utflykt till Höganäs

Livet, eller snarare döden, kommer emellan och påverkar våra semesterplaner. Eller vi har ju inga just på grund av det. Begravning, tömma två boenden och annat pappersarbete måste ju klaras av men i samband med det höstlika vädret känner vi oss väldigt begränsade och avsaknaden av trevliga sommarplaner gnager på oss.
 
Men skam den som ger sig! Igår bar det av mot Höganäs som skulle vara så mysigt. Nja, av det såg vi inte så mycket i spöregnet, men shoppa kan man ju göra oavsett väder, eller hur? Men först blev det frukost/lunch på det mest obskyra ställe. Jag fattar inte ens att vi hamnade där, men det gäller att kunna skratta åt det!
 
Därefter bar det vidare söderut mot stora köpcentret.

Trötta dumpade vi alla påsar direkt i hallen.
 
Föll för den lila "finskjortan" med gröna knappar och minsann blev det en reamolly trots allt! Åhléns lockade med halva priset på utvalda Cleanprodukter. Billiga vardagsbyxor och bas-t-shirt blev det också.

måndag 24 juni 2013

Sedan sist...

Sedan sist har jag...

...upptäckt denna härliga bassäng med fritt inträde!
Jag kan knappt fatta att det är helt gratis!

...använt en chokladfontän. Vilken onödig grej!

Men jag tog bara en enda liten jordgubbe!

...grillat vid havet tills sena kvällen.


...gått en runda runt sjön med några kunder.



torsdag 20 juni 2013

Snabbvisit på Freeport

Sist jag var på Freeport hade de rea hos Designers outlet.
Upp till 70% om jag minns rätt..

Jag lockades av denna ärtgröna korta kappa med prickigt foder.
Tyvärr lite stor, men ett fint fynd för under 400 kr!

Inte så bra foto, men den var i stark rosa färg med band i nacken att knyta.
Den fick det bli!

onsdag 19 juni 2013

Nya möjligheter ger ångest

Kanske var det inte någon matförgiftning i alla fall då yrseln kom tillbaka i veckan. Stress, säger Syster Abbe, men jag vet inte jag.

Just nu har jag faktiskt lite ångest då jag fått ett jobberbjudande. Något jag inte hade väntat mig då jag fattades flera delar och det inte är något drömjobb, bara annat. Det är det här med att lämna sin trygghetszon. Jag gillar trygghet och är inte så mycket för att kasta mig in i saker. Ja, rädd och mesig. Det skulle innebära helt nya arbetsuppgifter och en ny kundgrupp. Är detta något för mig?

Förra veckan skulle jag hämta upp Smakrådet på jobbet och därefter passa på att göra en liten snabb shoppingutflykt. Det satte en olycka stopp för. Trafiken på motorvägen stod stilla i cirka en timme och när det väl började röra på sig var det bara att inse att vi inte skulle hinna.

Chaufförerna var ute och luftade sig.
 

söndag 9 juni 2013

Matförgiftad?

Fy sjutton vilken morgon jag haft! Vaknade yr och när jag öppnade ögonen var hela rummet förvridet. Stapplade hit och dit och när jag nådde fram till toaletten kastades jag in i väggen och sjönk ner. Det kändes som att någon stod och knuffade mig från sidan. Sen fick jag hänga där ett bra tag tills jag kunde lägga mig på toagolvet med filt över mig och värsta frossan.

Lååångt senare tog jag mig tillbaka till sängen och fick sova lite. Men så vaknade jag yr igen och hann bara ropa på Smakrådet innan det var dags igen. Fy tusan! Hann inte ens sätta mig upp...

Det blev en ny tur till toan där jag så småningom fick någon timmes sömn. Så idag har jag varit totalt urlakad och var ändå tvungen att jobba lite. Och några turer till tvättstugan var ju ett måste...

Dagens positiva? Lyckades boka in en jobbintervju trots min hängighet.

fredag 7 juni 2013

Att sova till tolv...

Det var precis vad jag gjorde igår.  Till tolv, herregud! Ändå lyckades jag somna i solen också. Snacka om sömnbehov!

Idag vaknade jag däremot efter sex timmars sömn med en katt som tryckte i svanken. En mycket kelig katt. Men blöt nos, kattsaliv och pussar är inte riktigt så gosigt.

tisdag 4 juni 2013

Att få paket

Igår skulle man kunna tro att det var födelsedag i Abbehuset, så många paket som det dök upp på en och samma gång. Hela brevlådan var tydligen fullastad.

Jo, det var faktiskt födelsedag. Smakrådets. Så lite synd var det ju förstås att alla paket nu var till mig. Extra dåligt samvete får jag ju eftersom Smakrådet inte har någon familj kvar i livet nu. Förra året blev det ju inget firande alls eftersom hans pappa hastigt gick bort någon dag innan.  Men dessa paket hade han nog ändå inte velat ha...

Jag blev dock lite överraskad av ett som jag inte direkt förväntade mig just igår, även om det fanns i mina tankar. Rara Eva skickade den härliga vinsten så fint!