lördag 30 juni 2012

Hjälp att kommentera!

Alltså jag är ju den mest obeslutsamma som finns, därav fortfarande inget internet eller iphone. Men nu kollar jag på allvar, alltid nåt!

Kollar en del bloggar genom Smakrådets iphone, men lyckas ju inte kommentera därigenom. Hur gör man det? Behövs någon speciell inställning eller app för att bara kommentera?

Och att kunna lägga in ett inlägg hade ju varit kanon det med nu när det är semester och man far runt.

Tar tacksamt emot all hjälp jag kan få!

fredag 29 juni 2012

Häromdagens

Vi har lite problem med lillprinsen som fått vara på djursjukhuset i några dagar. Nu är det medicinering och intensivt spanande i kattlådan som gäller. Jag mår inte alls bra av det här och är skräckslagen inför att sommaren ska bli som den förra när vi hade prolem med stora prinsen. Då jourade vi dygnet runt med otaliga akutbesök, sondmatning dygnet runt och det gjorde fullständigt slut på mig. I samband med några tunga år på jobbet slutade ju det hela i en mindre katostrof för mig.

I helgen står barnkalas på schemat så då blir det dags att bege sig ner till Österlen där vi stannar ett tag. Lite hattigt är det allt att inte riktigt veta var man ska vara.

Häromdagens var en gammal "städrock" som hittade hit i veckan. Alldaglig och egentligen inte alls min färg, men jag gillar den. Måste dock sy fast en liten tryckknapp då den glipar vid brösten.




lördag 23 juni 2012

Sommarfika

I affären fick Smakrådet syn på dessa. Visst är de väl för söta?

De är små och alldeles lagom att bjuda på ute i solen. Nu kan jag väl säga att några cup cakes är de kanske inte för det finns inte minsta kladd i dem, snarare minimuffins med frosting. Men ack så söta!

Jordgubbssmak i söt förpackning.

Cappucinovariant.

torsdag 21 juni 2012

Solsidan - here I come!

Under stadens spektakel för ett tag sedan (innan döden saktade ner mig) kunde man i en park prova på segway. Eftersom jag är en fegis hade jag knappast betalat för att prova på. Men nu slumpade det ju sig så att jag hade en fribiljett.

Vi stod ett tag och kollade på när andra körde. Det såg skakigt ut när de gick upp på den. Mer än en mejade ner slalomstolparna som skulle passeras innan man fick ge sig ut på banan. Det pirrade lite i magen. Tänk om jag skulle ramla av som killen före mig?

Jag kan väl säga så här: Det gick inte fort och jag stannade till för att släppa förbi den andra killen som också var ute på banan. Men efter en liten stund vågade även jag köra på även om vi knappast snackar om att "fara fram".

Det var en väldigt ovan och märklig upplevelse, skrattade nästan hela tiden och vi gick därifrån med leenden på läpparna.

Jag intar slalombanan.

Iklädd Odd Mollylinne på en segway. Solsidan - here I come!


Gulligaste frågan kom från en liten kille som frågade om man kunde hoppa med dem. Han tyckte nog det var värsta science fiction-grejen.

söndag 17 juni 2012

Klädsel på begravning?

För några veckor sedan gav jag själv råd om detta till någon på jobbet, eftersom de andra gamlingarna sa nej till alla hennes förslag. De var helt enkelt ganska mossiga i sina tankar tyckte jag.

Men nu tvekar jag själv.

Tänkte ha en knäkort klänning, feminin kavaj och skor med lite klack, typ 20-talsmodell, allt i svart (förutom Odd Molly-underkljol där bara spetsen syns). Men måste jag ha strumpbyxor? Känner att det blir lite för varmt och Smakrådet och min mamma tyckte inte jag behövde det. Tyvärr kommer det ju folk till begravningen som säkert kommer ha åsikter om det. Gillar inte tunna svarta strumpbyxor utan har alltid heltäckande på vintern, men det känns ju inte alls aktuellt nu på sommaren.

Vad säger ni?

lördag 16 juni 2012

Känner ni familjen Knott?

Det är i alla fall en ny bekantskap för mig kan man säga.

I onsdags tvingades jag utstå en heldag i vad som visade sig vara en skog fullständigt invaderad av knott. Störde inte mig så mycket, men visst var det lite irriterande att ha dem krypande i hela ansiktet, men det var bara att pilla bort dem. Trodde jag.

I slutet av dagen upptäckte jag att jag var full av små röda tydligt avgränsade prickar. Jaha, där ser man, är det vad som blir av dem? Jag fick höra att prickarna skulle försvinna till dagen efter.

Det gjorde de inte. Istället började de nu svullna upp och klia något helvetiskt. Någon tyckte det såg ut som jag hade vattenkoppor. Eller små ärtor inopererade under huden, sånt där som vissa tycker är snyggt att göra. "Ojdå", sa mitt sällskap. "Du är nog lite överkänslig".

Fortfarande tre dagar senare syns och känns ingen bättring. Jag blir tokig! Det kliar så jag blir GALEN. Ansiktet ser ut att fått en släng av ungdomens acnebölder, minst 25 bulor räknade jag till där. Trodde ju skiten skulle gå över, men får nog allt ta mig till apoteket imorgon.

Inte riktigt samma åkomma, men kul ändå!

Utflykten slutade på Freeport

När jag ändå var i krokarna i ärende så var jag ju tvungen att passa på att åka vidare till Freeport. Tyvärr drog ärendet ut på tiden så jag hade mycket begränsad tid där och hann inte prova allt jag velat.

Här upptäckte jag en blus jag velat prova.

Provkollektionen till vänster var inte mycket att ha. Vackra rosa färger...


Vackra sidenplagg fanns det gott om.

Och så mitt lilla köp.

Ja, inget nytt att visa upp precis, men jag har tittat på den förut och tycker den är så fräsch nu till sommaren. Och så tyckte jag priset var okej faktiskt.

söndag 10 juni 2012

Skärpning, Fröken Abbe!

Det finns mycket jag måste skärpa till mig med, just nu har jag en enorm svacka.

Fortfarande har jag inte eget internet utan är hänvisad till Smakrådet eller jobbet där jag som snabbast kan publicera ett redan förberett inlägg. Alltså måste jag skaffa internet så jag inte blir helt strandad när Smakrådet är borta några dagar. (Förlåt, förlåt till Traderasäljare!) Att det ska vara så jäkla svårt att ta beslut!?

Och så ska det planeras begravning... Och annat som ska ordnas, och jag blir så ARG på sidor som kommer fram hos folk nu!

Har knappast varit något att ha på jobbet heller.  Jag och Smakrådet har lovat varandra att vi måste skärpa till oss efter begravningen, vi ger oss själva lite tidsfrist tills dess inom vissa områden i alla fall.
Livet är lite slirigt just nu...

onsdag 6 juni 2012

Sitta fint

På Odd Mollys huvudkontor kunde man minsann sitta riktigt fint. Att ha ett gäng av dessa dynor hade varit guld värt!

Någon som sett dem i omlopp?