tisdag 29 november 2011

Efterlysning

Vi är ute efter klotlampor, men vill inte lägga allt för mycket på dem, eftersom de inhandlas enbart för att passa just detta boende med lite högre takhöjd.

IKEA har tyvärr slutat med sina och säljer bara halvrunda, XXL Lutz (?) passade inte att sätta upp i takdosorna och Bauhause version har tyvärr vit lampkopp medan fästet är i borstad stål - ingen snygg kombination.

Någon som har koll på om de finns hos Hornbach?

Eller någon som har tre att sälja? De måste sättas upp med takkrok.

måndag 28 november 2011

Arrrgh!

Det finns en tröja från Odd Molly som jag gärna skulle vilja få tag i. Lyckades, men säljaren påstod att det varit en olycka och kläderna var förstörda. Fruktansvärt om det är sant ju!

Men eftersom jag bor i krokarna borde jag kanske hört talas om eller hittat något på nätet om olyckan?

Nyss upptäckte jag att kläderna finns upplagda på Blocket till betydligt högre priser än vad de "sålts" för på Tradera. Detta av en ung säljare som uppgett sig vara en Odd Mollylover och trevlig läsare av vissa bloggar. Säljaren hävdar fortfarande olycka och att kläderna ej säljs, men inte sjutton sätter man ut en annons på förstörda kläder 3 dagar efter en olycka? Ologiskt!

Behöver jag säga att jag tycker det är ruttet beteende?

Att handla på barnavdelningen...

Ja, det är något jag absolut inte kan göra - med något undantag faktiskt. Jag har faktiskt köpt innestövlar som ser ut som Uggs billigt på barnavdelningen. Även långa myssockar har kommit därifrån. Ofta går ju storlekarna upp till 39 så det funkar utmärkt för mig.

Häromdagen fick jag syn på söta handledsvärmare på barnavdelningen och även vantarna var fina. Hittade upp till 14 år och de passade ju utmärkt. Men nä, något köp blev det inte.


söndag 27 november 2011

Vilken flopp!

Helgen började med stor förvåning då Smakrådet lyckats baxna in de långa garderobsdörrarna i vår pyttebil. Dock saknades skruvarna, men det gjorde ju inget. Vi skulle nämligen ändå till IKEA för att införskaffa garderobskorgar så att jag äntligen kunde få upp alla kläder ur lådorna.

Tydligen var det öppningspremiär på en del av köpcentret så där var ju massor med folk, det hade vi inte alls räknat med. Och ärligt talat - nog för att IKEA knappast är en bättre restaurang, men att bete sig ohövligt och fräcktt vid julbordet är bara irriterande. Julbord på IKEA rekomenderas inte.

Väl hemma tog jag glad i hågen tag i projektet (nåja, i reklampauserna) med att sätta upp korgar. Ända tills jag insåg att det var IKEA á la 90-tal. En skena som var krokig och oanvändbar och en korg där båda skenorna fattades! Inte gick det bättre för Smakrådet som tagit fel skruvar och alltså inte kunde få upp garderobsdörrarna. Inte heller de nyinköpta lamporna passade i de befintliga insatserna.

Vann en efterlängtad tröja på Tradera, men pga olycka blev det ingen affär.

Men adventsmys skulle det i alla fall bli! Men var tog myset vägen? Det var ju som att gå på stan en vanlig dag. Tydligen var allt inställt på grund av vädret. Ja, så kan det bli när man inte kollar väderprognoserna. Vilken flopp!

Tur att i alla fall Bina bjuder på lite adventsmys med en otrolig kalander! (Herregud, är det dags redan?)


Lite mys fick jag till trots tillfällig adventsstake.

Jaja, nästa helg får vi en ny chans - då är det ju advent igen!

torsdag 24 november 2011

Velourfrossa

Inga taklampor ännu betyder naturligtvis inget ljus överhuvudtaget att fotografera i. Har alltså fortfarande inte kommit i ordning på en plats så orken går just nu bara åt till jobbet. Trist!

Men nu är ju bästa velourtiden! Och det behöver minsann inte vara Odd Molly! Jag passade på att prova lääänge för det var jättesvårt med storlekarna. En var bättre vid bysten, en annan över ryggen, men hur var det nu med ärmlängden?

Jag är verkligen hopplös med sådant där och kan prova i evigheter för att jag inte kan bestämma mig.

I verkligheten är klänningen i en mysig chokladaktig färg.



På baksidan ett stort broderat hjärta.

En fick följa med hem och jagas nu även i annan färg.

torsdag 17 november 2011

Julspaning

Jag är ju sjukt nyfiken på hur långt julpyntandet har kommit hos er! Alltså i området där ni bor. Hur ser det ut hos er?

Kom igen nu - visa era julspaningar!

Jag har ännu inte haft tid att bekanta mig närmare med nya hemorten, så här kommer en julspaning från min lilla utflykt häromdagen till Göteborg.




Ser ni "discobollen" i mitten?

onsdag 16 november 2011

Årets wool mix

Äntligen har jag kunnat prova årets wool mix från Odd Molly! Den är verkligen mycket bättre i storleken nu, tycker jag. Dessutom är banden inte så långa, så den funkar även öppen.

Enligt tjejen i butiken skulle man definitivt ta sin vanliga storlek eftersom den ska vara oversize och många kunder som köpt en mindre storlek kommit tillbaka med spruckna ärmhålssömmar.

Vad tycker ni?

        Storlek 2 på de vänstra bilderna och 3 på de högra.



tisdag 15 november 2011

Mot nya äventyr

Idag var det dags för ett litet äventyr, något jag inte gjort på väldigt många år...

Dagen började med ett antal klädbyten innan jag till slut skulle leta mig fram mot stationen. Väldigt irriterande att behöva gå runt spåren, när man befinner sig bara ett stenkast bort!
(Klocka och huggly i perfekt kombination, ser jag nu!)

Några oplanerade tågstopp blev det också då kompressorerna var överhettade, men det gick ju bra till slut. Tur att jag tog ett tidigare tåg, för det hade ju inte varit så kul att komma för sent till viktiga mötet om det blivit ett längre stopp.

Och så fick jag äntligen tag på de där ullstrumporna fråm H&M. Men jag tog mig ju inte tid att prova dem eftersom de är one size. Det var ju dumt skulle det visa sig. När jag provade dem när jag kommit hem visade det sig att ena strumpan hade en "tråd" så hårt åtdragen att den inte gick upp om vaden. Sjukt irriterande!

fredag 4 november 2011

Om att flytta

Idag lyser faktiskt solen igenom den senaste tidens grå massa. Men det kan inte jag njuta av, istället måste jag försöka mig på att organisera någon slags packning.

Jag har liksom inte riktigt förstått att det är dags att flytta NU. Under en tid kommer vi ha flera boenden och därför känns det inte heller på riktigt. Hit kommer jag ju redan till jul och lilla boendet får jag ta lite pö om pö efter jobbet. Tänk er att innehållet i fyra garderober ska bli en. En! Mission impossible liksom. Några bra flyttips någon?

Men borde kanske ta tag i det istället nu då, suck!

En huggly lyser upp den gråaste dagen.
Men idag blir det bara inomhusjobb.


onsdag 2 november 2011

En etta på en trea

Gooood Mooorning hela gänget!

Ja, det är precis så enkelt som titeln säger!

Idag visar jag hur en kofta i storlek ett kan se ut på en som brukar ha treor. Just i denna modell har jag en tvåa i den koftan jag redan hade. Men jag var sugen på att testa hur en etta skulle te sig.

Det är ett gammalt blogginlägg (minns inte hos vem) som spökat i bakhuvudet om att ta ytterligare en storlek mindre för en mer kavajliknande effekt. Tja, skulle kanske funkat om jag var aningen längre då ju. För koftan är fortfrande lång till mig. Fast funkar ändå hyfsat. Men det blir förstås ingen "filtkofta" av den, inte svepa-in-sig-i-när-snön-yr-mysig.

Hur är det med årets variant? Jag har inte hittat någonstans att prova den. Ska man gå ner en storlek som vanligt i dessa eller ta sin normala storlek?

tisdag 1 november 2011

Nu kan du fynda på Lindex!

Idag upptäckte jag att Lindex körde halva reapriset på både kläder och underkläder. Trodde väl inte att jag skulle hitta något, men det gjorde jag verkligen!

Koftorna här är samma modell med sjalkrage, fickor och volanger bak. I blandning med värmande material som är kanon i både höst och vinter. Perfekt fynd med halva reapriset, 75 kr!
Samma härliga nyans som i Odd Mollys höstkoftor. Bandet kan ju lätt bytas ut mot ett rosa.

Riktigt sköna var de.

Mjukaste torgvantarna ever! Dessa köpte jag för någon vecka sedan (sista paret), men nu fanns det massor till halva reapriset, 15 kr. Matchande mössor fanns också. Funderar på att köpa ett par till då de är supersköna!
Söt volangtunika fick givetvis följa med hem!

Baslinne som inte var så uringat, som jag alltid letar efter det!